Oliver Kylington om succésäsongen: ”Vet att jag kan spela på en hög nivå”

Uppdaterad
Publicerad

I natt blev Oliver Kylington stor hjälte för sitt Calgary.

I en intervju med SVT Sport nyligen berättade den 24-årige backen om sin stora succé den här NHL-säsongen.

– Jag vet att jag kan spela på en hög nivå i den här ligan, säger han.

Han har gjort fler mål (5), assist (15), poäng (20) och har bättre plusminusstatistik (+17) än någon av sina fyra tidigare säsonger i NHL.

Snart har han också nytt personbästa i matcher under en och samma säsong. Oliver Kylington har spelat 40 matcher hittills jämfört med 48 stycken säsongen 2019/2020.

Den 24-årige backen från Stockholm är mitt inne i sitt livs säsong.

– Det är viktigt att tro på sig själv för att ta steg. Man måste lägga ner ett hårt arbete vid sidan av isen för att vara så väl förberedd som möjligt, sedan är det viktigt att ta vara på chansen när man får den, sade Kylington nyligen till SVT Sport.

– Jag har bara fokuserat match för match. Jag vill verkligen vara en spelare som ger vårt lag någonting och försöker visa mina styrkor för att få laget att vinna. Det har varit en rolig säsong hittills och jag försöker bygga vidare på min utveckling.

Att du har motbevisat vissa som tvivlat. Hur känns det?

– Jag går inte runt och tänker på det, men jag vet väl att folk har tvivlat. De får tvivla! Jag gör min grej.

Stor hjälte borta mot Dallas

I natt satte Kylington segermålet, 4-3, med bara 1.47 kvar av bortamötet med Dallas.

Calgary låg under med 1-3 när fem och en halv minut återstod av matchen, men tre mål inom loppet av 3.37 gjorde att Flames fick med sig alla poängen.

Kylington hade precis kommit ut ur utvisningsbåset när Calgary anföll tre-mot-två och bjöd på ett elegant klapp-klapp-spel. Pucken gick fram och tillbaka mellan Elias Lindholm, Rasmus Andersson och Kylington innan den sistnämnde sprätte dit pucken.

– Jag tänkte inte så mycket. Alla som var i kontakt med pucken gjorde det fantastiskt och jag var bara glad att se den gå in, säger målskytten till nhl.com.

Jacob Markström släppte in tre mål på 23 skott innan han blev utbytt i början av den tredje perioden.

MER NHL: Victor Hedman hjälte i förlängningen

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

3 - 4

Calgary Flames logo

Calgary Flames

2-1, 1-0, 0-3
American Airlines Center, Dallas, TX
Publik: 17567

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.