Ordningsvakter tvingades stoppa slagsmål i båset

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i en ganska sömnig tredjeperiod hettade det till rejält mellan Växjö och Malmö.

Lagen började att slåss mellan båsen och slutade inte förrän ordningsvakter särade på dem – det hela renderade i fyra matchstraff.

– Jag står upp för mitt lag och vill att vi står upp för oss själva i en sådan situation, säger Malmötränaren Peter Andersson till Mrmadhawk.se.

Malmö besegrade Växjö med 1-0 på bortais efter att Fredrik Händemark prickat in matchens enda mål i slutet av den andra perioden bakom hemmamålvakten Viktor Andrén.

Men det var inte den stora snackisen från den här fajten.

Med nio minuter kvar av den tredje perioden brakade det loss ordentligt när lagen började att slåss mellan båsen. Flera spelare var inblandade och det hela renderade i fyra matchstraff, två för vardera lag.  Nicolai Mayer och Henrik Hetta för Malmö samt Richard Gynge och Ludvig Nilsson för Växjö.

Domarchefen förklarar

Ordningsvakter var tvungen att kliva in och sära på spelarna för att få stopp på det hela.

– Jag ser inte så bra. Det finns ett ingemansland mellan båsen där fotograferna står. En av våra spelare hoppar in där (Nicolai Meyer) och då tycker kanske någon i Växjö tyckte att man inte får hoppa in där och då blir det en reaktion där. Sedan är kalaset igång. Jag visste inte riktigt vad som skulle hända, men jag tycker domarna gör det ganska bra ändå och vi får spela fem mot fem efter det så inget lag fick någon fördel. Jag står upp för mitt lag och vill att vi står upp för oss själva i en sådan situation. Jag är supernöjd med det, säger Malmötränaren Peter Andersson till sajten Mrmadhawk.se.

Slagsmål mellan båsen räknas som om händelsen skulle inträffat på isen enligt de spelregler svensk hockey har, meddelar domarchefen Tomas Thorsbrink.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0 - 1

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

0-0, 0-1, 0-0
Vida Arena, Växjö
Publik: 5511

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.