Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Örebro Färjestad

Se David Tomaseks huvudtackling – och Örebros blixtvändning. Foto: Bildbyrån/TV4 Play

Örebro blixtvände mot Färjestad – David Tomasek utvisad efter huvudtackling

Örebrovändning inom loppet av några sekunder.

Då stod David Tomasek för en rejäl tackling som gav honom fem minuter, i 3–2-förlusten.

I vanlig ordning var det David Tomasek som stod för Färjestads mål när de tog ledningen i den andra perioden.

Men i den sista perioden skulle Örebro växla upp. Ludwig Larsson satte kvitteringen och blott 20 sekunder senare var det dags för nästa Larsson att sätta ledningsmålet, Emil.

Minuter efter det stod Färjestadstjärnan Tomasek för en hård tackling på Noah Steen. Tjecken fick en femminutersutvisning för charging.

Örebro utökade till 3–1 i powerplay, och matchen slutade med en 3–2-vinst. Med 30 sekunder kvar utgick Färjestads lagkapten Linus Johansson skadad.