Emma Nordin var inte helt nöjd med Luleås insats. Foto: SVT

Ostoppbara Luleå vann igen – men var inte helt nöjda efteråt

Seger mot Djurgården i går. Seger mot Linköping i dag.

Luleå fortsätter skörda full pott i SDHL, men veteranen Emma Nordin menar att laget aldrig riktigt kan slappna av.

– Vi är jagade varje match. Vi blir utmanade av våra motståndare och jag tycker serien känns väldigt jämn i år, så vi behöver ta större ansvar över vår egen prestation, säger hon.

Segern mot Djurgården (5-3) under lördagen satt, relativt sett, långt inne för mästarlaget Luleå.

I mötet med Linköping slutade första perioden mållös och lagets veteran Emma Nordin var långt ifrån nöjd när hon gav en recension i vilan:

– Vi ställer till det för oss själva, vi kastar lite puckar och tar inget riktigt ansvar i situationerna och blir emellanåt tillbakatryckta längre stunder, säger hon i SVT:s sändning.

Men i mittperioden lossnade det för norrbottningarna.

Johansson med säsongens femte mål

Lisa Johansson, före detta AIK-veteranen som har bytt till Luleå den här säsongen, inledde målskyttet.

Pucken studsade i sargen bakom mål och landade perfekt framför Johansson som såg luckan i mål och slog till utan tvekan, hennes 12:e poäng för säsongen (5+7).

Innan mittperioden var över: 3-1 på resultattavlan, vilket också blev matchens slutresultat. Sabina Eriksson, som ersatte Ebba Svensson Träff i LHC-målet, fick det riktigt svettigt.

Ändå var matchen ett fall framåt för Linköping som nollades av Modo (4-0) i går och alltjämt saknar nyckelspelarna Jessica Adolfsson och Linnea Johansson.

Vi vill absolut spela bättre”

För Luleå innebär trepoängaren att de nu har tagit tio raka segrar i serien.

Men precis som Emma Nordin, menar målskytten Lisa Johansson att det finns ännu mer att utveckla, speciellt med tanke på den mållösa första perioden.

– Skönt att vi vann, jag tycker vi spelar bättre i dag än igår. Däremot så kom vi inte upp i tempo i första perioden. Vi vill absolut spela mycket bättre, inte bara i 40 minuter utan 60 minuter, säger hon.

Djurgården starkast mot Modo

Även Djurgården vann under söndagen och är därmed tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster. Modo besegrades på bortaplan med 4–2 och Djurgården går nu upp på 18 poäng, samma som tabelltrean Modo.