Erik Brännström och Daniel Alfredsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Erik Brännströms hyllning till Daniel Alfredsson: ”Han är en legend” Foto: SVT/Viaplay

Ottawa vann med Daniel Alfredsson i båset: ”Förhoppningsvis får han fortsätta”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Alfredsson stod bland tränarna i Ottawas bås då de vann mot Detroit efter förlängning i Stockholm. Då vill Erik Brännström att det fortsätter så.

– Det blev ju vinst idag, säger han till SVT Sport.

Ottawa tog en 4-0-ledning mot Detroit i den första av fyra NHL-matcher i Stockholm. Men Detroit kom ikapp och det krävdes ett supermål i förlängning för att Ottawa skulle vinna.

– Skönt att vinna. Det satt ganska långt inne men skönt att vi tog matchen, säger Erik Brännström som gläds över att få spela NHL på hemmais.

– Väldigt häftigt, det trodde jag inte att man skulle få uppleva. Det är få förunnat.

En av Ottawas allra största genom tiderna är den svenske legendaren Daniel Alfredsson. Han fick nyligen en roll inom spelarutveckling i klubben, men mot Detroit stod han med tränarna i båset för första gången.

– Häftigt, häftigt. Det är en legend. Så det är bara att ta in allt han säger. Häftigt att ha honom i båset, säger Brännström som hoppas att det blir fler gånger än bara den andra i Stockholm.

– Vi får se vad som händer. Det blev ju vinst idag så förhoppningsvis får han fortsätta.

Hör Erik Brännström berätta om Alfredsson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.