Ovan målskytt hjälte när Modo fortsatte fina hemmasviten

Det är inte varje dag defensive backen August Berg gör mål, men mot Rögle satte han båda målen när Modo vann med 2–1.

Det är första gången Berg gör två mål i samma match i sin seniorkarriär.

Modo är nu obesegrade på hemmaplan efter tre vinster sen återkomsten till SHL.

Leksandsfansen glömmer aldrig när August Berg sköt upp klubben till SHL 2019. För Modos supportrar kan hemmamatchen mot Rögle bli en match att minnas när det gäller Berg.

Efter 6–1-vinsten hemma mot HV71 i tisdags fortsatte Modos fina hemmaform.

Berg satte 1–0 med drygt två minuter kvar av första perioden. Assist kom från succéspelarna Sam Vigneault och Erik Walli Walterholm, som tillsammans med Johan Södergran har varit en av SHL:s främsta kedjor under inledningen av säsongen.

– Det var riktigt skönt, sa August Berg i TV4 Plays sändning.

I mitten av andra perioden sköt Berg in matchavgörande 2–0. Berg gjorde bara två mål under hela förra säsongen för Modo i hockeyallsvenskan.

Brady Ferguson reducerade för Rögle med tre minuter kvar av matchen. Rögle pressade sen på för en kvittering, men Olle Eriksson Ek höll tätt i Modomålet och tog sin första SHL-vinst i karriären.

Matchen slutade 2–1 till Modo.