Artemij Panarin är tillbaka efter sin paus. Foto: TT

Panarin: ”Jag har inget att dölja”

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers-stjärnan Artemij Panarin anklagades för misshandel och tog en paus från ishockeyn.

Tre dagar efter comebacken väljer han att kommentera det som hänt.

– Jag har inget att dölja, säger han till nhl.com.

I februari tog New York Rangers ryska stjärna Artemij Panarin en paus från hockeyn. Detta sedan han anklagats för att ha misshandlat en 18-årig flicka 2011 – en historia som hans NHL-klubb ansåg var fabricerad av politiska skäl.

Den 13 mars var han tillbaka i spel efter att ha missat nio matcher. Efter Rangers förlust mot Philadelphia natten mot tisdag, svensk tid, uttalade sig Panarin för första gången.

–Det är troligen inte rätt tid att diskutera detta just nu. Jag har inget att dölja. Jag kommer att bemöta allt efter säsongen, men just nu ligger mitt fokus på att spela och inte dessa diskussioner, säger Artemij Panarin till nhl.com.

Klubben försvarade

I samband med att Panarin valde att ta en paus gick klubben ut till hans försvar.

”Artemij förnekar bestämt och tydligt alla anklagelser i denna fabricerade historia. Detta är klart och tydligt en skrämseltaktik som används mot honom för hans frispråkighet i nyliga politiska händelser”, skrev New York Rangers bland annat i ett uttalande.

KLIPP: Rangers stjärna Artemi Panarin tog en paus från hockeyn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.