Pettersson tvåmålsskytt när Vancouver föll hemma

Elias Pettersson var bakom det mesta när Vancouver förlorade hemmamatchen mot St Louis.

Svensken stod för två mål och var bakom ett tungt baklängesmål.

Nu börjar läget bli kritiskt för Vancouver i kampen kringslutspelsracet.

Vancouver har den här säsongen svårt mot St LouisBlues. För två dagar sedan förlorade man med 4-1 och i natt kom ännu en förlust mot samma lag.

Den första perioden slutade mållöst i Rogers Arena i Vancouver. I den andra perioden hann det bara gå 31 sekunder, sedan tog hemmalaget ledningen där Oliver Ekman-Larsson var inblandad. St Louis satte kvitteringsmålet i mitten på perioden och sedan kunde Elias Pettersson stjäla en passning och pricksköt fint in ledningsmålet för sitt lag.

Svensken bakom baklängesmål

Men gästerna ville inte vara sämre. Innan den andra perioden var slut hann man både med att kvittera och ta ledningen sedan Pettersson drivit upp pucken i anfallszonen, dribblade sig förbi en spelare för att sedan misslyckas med att passa lagkamraten. St Louis förvaltade chansen och kom alltså i ett friläge och kunde sätta 2-2.

– Jag försökte göra ett pass och tappade pucken, och de gjorde mål. Det är små saker som kan vända en match, säger svensken.

I mitten på sista perioden utökade gästerna ledningen och man såg ut att återigen gå mot en komfortabel seger. Men Vancouver och Pettersson ville annat och svensken styrde in 3-4 med drygt fem minuter kvar.

– Det är väldigt frustrerande att vi förlorar en sådan här match. Men det går inte att tänka på hur många poäng vi behöver för att komma ikapp lagen framför oss, vi kan bara fokusera på att gå ut och vinna nästa match. Det är allt vi har kontroll över, säger Pettersson.

Vancouver har nu tre raka förluster mot just St Louis och på hemmaplan har man inte lyckats vinna på de fyra senaste matcherna. Canucks har fem poäng upp till den sista slutspelsplatsen.