Rikard Rakell målskytt i NHL

Se svenskens omdiskuterade mål i spelaren ovan. Foto: Viaplay

Pittsburgh Penguins krossade New York Islanders – Rickard Rakell med omdiskuterat mål

Pittsburgh Penguins krossade New York Islanders.

Då stod svenske Rickard Rakell för ett omdiskuterat mål.

– Det vinkas bort, det är en väldigt tidig vissla, säger NHL-kommentatorn.

Se målet i spelaren ovan.

Pittsburgh Penguins hade rejäl islossning i den andra perioden mot New York Islanders. Då gjorde de fem mål när Kris Letang stod för flest poäng för en försvarare i en och samma period, med sina fem.

Men det var en svensk som stod i fokus när det kom till efterspelet.

Rickard Rakell stod för öppningsmålet – men det var inte självklart att det skulle godkännas.

”Det där kommer vinkas av”

Marcus Pettersson drog till med ett distansskott som Islanders målvakt släppte till en retur – där blåste domaren i sin vissla i samma veva som Rakell tryckte in pucken i buren.

– Det där kommer vinkas av, det är en väldigt tidig vissla. Det kommer inte räknas, säger den amerikanske NHL-kommentatorn.

Efter granskning godkändes målet och Pittsburgh Penguins vann med 7-0 i vad som var Islanders största förlust de senaste tio åren.