Pittsburghs säsongsvändning – jagar revansch mot Boston

Uppdaterad
Publicerad

Efter den knackiga starten har Pittsburgh vänt på säsongen. De är NHL:s hetaste lag under de 20 senaste matcherna och har vunnit 15 av dem. Med en glödhet Crosby tillbaka på isen jagar man ikväll revansch för veckans förlust mot Boston, en match som sänds i SVT2 med start klockan 18.30.

– Pittsburgh har gjort en liknande resa som St. Louis gjorde i fjol, bara att Pittsburgh gjort det tidigare på säsongen, säger SVT:s expert, Jonas Andersson.

Efter 28 matchers frånvaro var Pittsburghs storstjärna, Sidney Crosby tillbaka i spel i veckan. I den första matchen stod han för fyra poäng, vilket han följde upp med ytterligare en fullträff i torsdagens match mot Boston, när laget förlorade med 4-1.

– Stora spelare tenderar att komma tillbaka efter en längre skadefrånvaro och leverera direkt.

Pittsburgh har klättrat i tabellen och befinner sig just nu på andra tredjeplats i den östra konferensen, bakom Washington och Boston.

– Jag trodde att det var lite sista chansen för den här eran för Pittsburgh i fjol. Men de har verkligen hittat formen, lite som St. Louis i fjol fast Pittsburgh har gjort det tidigare under säsongen.

Just Boston har varit stabila hela säsongen men har fallit in i en liten svacka i januari. På åtta matcher har man förlorat fyra av dem men är fortfarande ligans tredje bästa lag.

Ikväll drabbas de samman i PPG Paints Arena. Se matchen i spelaren ovan eller på SVT2 med start 18.30.

– För att sälja in den här matchen räcker det att säga Jevgenij Malkin och Sidney Crosby. Det är två lag som är intressanta och som har chansen att gå långt i slutspelet.

NHL

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

4 - 3

Boston Bruins logo

Boston Bruins

1-3, 1-0, 2-0
PPG Paints Arena, Pittsburgh, PA
Publik: 18655

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.