Renberg om stjärnans frånvaro: ”Olyckligt för Rangers”

Uppdaterad
Publicerad

På 69 matcher förra säsongen gjorde Artemi Panarin 95 poäng.

En stor succé för sitt New York Rangers innan den här säsongen tog en helt annan utveckling där den ryske stjärnan tvingades till att ta en paus från ishockeyn.

– Det är olyckligt för Rangers att inte få ha sin bästa spelare med ett antal matcher när man är i stort behov av poäng, säger SVT Sports expert, Mikael Renberg.

Artemi Panarin är med på isen när New York Rangers just nu möter Boston Bruins i SVT.

I spelaren ovan får ni en sammanfattning som förklarar vad det var som gjorde att den ryska stjärnan valde att ta en paus från ishockeyn.

– Det är jättesvårt att uttala sig just i det här fallet kring var sanningen egentligen ligger. Men det är olyckligt för Rangers att inte få ha sin bästa spelare med ett antal matcher när man är i stort behov av poäng, säger SVT Sports expert Mikael Renberg under den första periodpausen.

”Upp till var och en”

Renberg har annars inga problem med att idrottsstjärnor uttrycker sina politiska åsikter.

– Jag tycker att idrottare har rätt att säga sina politiska åsikter så länge det inte är några kriminella åsikter. Sedan upplever jag att en del spelare är väldigt intresserade utav politik medan ganska många är det inte. Det är lite upp till var och en, hur mycket man vill prata, säger Renberg.

New York Rangers vann kvällens match med 4-0 över Boston. Samma siffror som man förlorade med mot samma motstånd kvällen därpå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.