Darnell Nurse räddar med rumpan. Foto: NHL

Robertsons hattrick bakom Dallas seger – Darnell Nurses rumpräddning förgäves

Jason Robertsons hattrick gav Dallas överläge i semifinalen i NHL-slutspelet i natt. Vinst med 5-3 mot Edmonton, trots att de använde varje spelare och kroppsdel tillgängliga för att stoppa blödningen.

– Det var en viktig seger för oss alla, sa Robertson efteråt.

Publik: 18347

Se Darnell Nurses rumpräddning i spelaren ovan.

Edmonton tog ledningen i första perioden med 2–0 men Dallas gjorde tre mål i mittperioden innan Edmonton kunde kvittera till 3–3.

Matchen var helt jämn fram till att det var åtta minuter kvar. Dallasforwarden Jason Robertson, som redan gjort två av Dallas mål fullbordade sitt hattrick med sitt 4–3.

Ett lurigt mål då Robertson var nere med pucken nedanför förlängda mållinjen. Från nära håll slog han pucken via Stuart Skinners benskydd in i mål.

– Jag tror att jag efter att jag fick in en bara ville skjuta på allt. Man får ett ökat självförtroende, säger han till Sportsnet efter matchen.

Med knappa två minuter kvar avgjorde sedan Miro Heiskanen matchen.

Edmontons Connor McDavid var besviken på hur hans lag tappat greppet om matchen när de släppte in tre mål i andra perioden.

– Vi gjorde uppenbarligen en riktigt bra start, så jag är inte säker på var de 10-15 minuterna kom ifrån, säger han efter matchen.

Dallas leder nu semifinalserien med 2–1 i matcher.

Se Jason Robertssons hattrick i spelaren nedan.