Ängelholmslaget vann med 4–0, efter att Rodrio Abols gjort sjätte målet på fem matcher. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Rögle körde över Malmö i Skånederbyt

Rögle rivstartade Skånederbyt borta mot Malmö med mål efter en minut och segrade för femte matchen i rad.

– Det är roligare att spela hockey nu. Vi gör en väldigt bra match, säger Anton Bengtsson till TV4 Play.

Amerikanen Brady Ferguson inledde målskyttet för Rögle efter 1.18 i första perioden. Efter fortsatt dominans från bortalaget kunde sen Adam Tambellini sätta 2–0 i powerplay efter knappa tio minuter.

Rodrigo Abols har, precis som hela Rögle, haft fem fina matcher i rad. Letten kom från Örebro efter att ha gjort 19 mål på 51 matcher i fjol.

Har gjort elva mål

Hans 3–0 mål i andra perioden får han tacka Tambellini för, som slog en vacker passning bakom egen rygg.

Abols har gjort sex mål de senaste fem matcherna, och står redan på elva mål efter 20 matcher denna säsong. Med det är han delad trea i skytteligan.

Rögle vann matchen med 4–0 efter att Anton Bengtsson gjort mål i tredje perioden. Rögles målvakt Christoffer Rifalk räddade samtliga 23 skott och höll nollan inför 12 600 personer, fullsatt, i Malmö Arena.

– Vi tar inte närkamperna. Det är en blek insats från vår sida. Vi måste vända på trenden och spela bättre, säger Malmös tränare Tomas Kollar i TV4 Play.