Färjestads Jesse Virtanen deppar efter förlusten mot Malmö. Foto: Bildbyrån.

Krisen fortsätter för Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Mardrömsstart.

Och sjätte raka förlusten.

Färjestads svaga form håller i sig i SHL.

Borta mot Färjestad ordnade Malmö 2–0 efter endast två minuter och 49 sekunders spel i öppningsperioden. Hemvändaren Magnus Pääjärvi satte sitt första mål sedan han återvände till Redhawks. Som skaffade sig 3–0 innan perioden var slut.

– Vi slarvar alldeles för mycket och de får alldeles för enkla mål, säger Färjestads Marcus Nilsson till C More i första periodpausen.

– Det var bra, vi vann en närkamp i ”PP” och vi får ofta lägen efter det. Det var ett bra skott, skönt att få utdelning. Vi har jobbat på mycket på det i veckan. 3–0 ska vi vara nöjda med, men vi måste fortsätta spela annars kommer de ikapp, säger Magnus Pääjärvi.

Två reduceringar

Och det gjorde nästan Färjestad. Jacob De La Rose svarade direkt i mittperioden, och på straff reducerade Daniel Wiksten på nytt. Men närmre kom aldrig hemmalaget.

3–2-seger för Malmö Redhawks, klubbens första vinst efter tre raka nederlag.

KLIPP: Här gör Timrå tre mål på mindre än två minuter

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

2 - 3

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

0-3, 2-0, 0-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 7285

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.