Fjärde raka segern för Frölunda – Rakshani bakom avgörandet

Spel i powerplay blev avgörande när Frölunda besegrade Malmö med 4-1 hemma i Scandinavium. Bakom segerstöten stod Joel Lundqvist och Rhett Rakshani, den sistnämnda med sitt sjunde mål för säsongen.

Frölundas fina svit fortsätter. Under lördagen kom fjärde raka segern för regerande mästaren, men det dröjde till sista perioden innan spelet lossnade.

Hemmalaget drog på sig en drös utvisningar under matchens första två perioder, totalt sju till antalet. Och till slut fick Malmö utdelning i powerplay när Frederik Storm, trots hård bevakning, hittade fram till en frispelad Emil Sylvegård som kvitterade till 1-1.

– Vi ska vara glada att det bara är 1-1 det är långt ifrån vår normala standard. Jag vill se ett mycket mer bestämt Frölunda här i tredje perioden, säger FHC-tränare Roger Rönnberg till C More.

”I tredje visar vi hur vi ska spela”

Ett budskap som verkligen verkade gå fram.

I tredje perioden kom Frölunda ut från omklädningsrummet med ny energi under skridskorna och avgjorde matchen. Segerstöten kom liksom tidigare mål i numerärt överläge när Rhett Rakshani placerade in pucken högt i nättaket bakom Alsenfelt, frampassad av Joel Lundqvist.

– Första perioden var lite trevande, andra kass, tredje väldigt bra. Det är återigen lite för mycket utvisningar, men i tredje visar vi hur vi ska spela. Då var det inget snack, summerar lagkapten Lundqvist matchen.

Efter det hann Frölunda göra både 3-1 och sedan 4-1 i tom kasse innan matchen var över. Segern innebär att FHC just nu ligger tvåa i tabellen, en poäng bakom Rögle som hemmavann mot Skellefteå med 3-0.