Zibanejad med två assist i Rangers seger

Uppdaterad
Publicerad

Ryska stjärnan Artemi Panarin var tillbaka efter sin paus.

Då tog New York Rangers en klar seger mot Boston Bruins – efter tre raka förluster.

Mika Zibanejad stod för två assister i 4-0-segern.

Ryska stjärnan Artemi Panarin tog en paus från ishockeyn i slutet av februari efter att en KHL-ledare anklagat honom för en misshandel 2011. Rangers menade att det hela handlade om politiskt spel då Panarin nyligen visade sitt stöd för den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj.

29-åringen var tillbaka när New York Rangers ställdes mot Boston Bruins under lördagen och var en bidragade orsak till att laget var dominant. 

Det var även svenske Mika Zibanejad som har haft en tyngre säsong. Zibanejad stod för dubbla assister i 4-0-segern. Efter två assistpoäng till Zibanejad fixade även Panarin en när han spelade fram till Ryan Stromes 3-0-mål i den tredje perioden.

Hade tre raka förluster

Rangers kom från tre raka förluster – den senaste mot just Boston. SVT:s expert Jonas Andersson tror att laget och Zibanejad påverkades väldigt positivt av Panarins comeback.

– Jag tyckte att han (Zibanejad) såg direkt ensam eller uppgiven ut i senaste matchen mot Boston. Mika har ett helt annat kroppsspråk nu, säger han i sändningen.

Tror det lossnar för Zibanejad

Andersson tror att det kanske lossnar för svensken som har höga förväntningar på sig efter en stark säsong ifjol.

– Man kan hoppas det. Den sista passningen vi ser och även Panarins passning är sånt som Rangers behöver. En Mika Zibanejad i storform eller samma form som förra året är en spelare som bryter möster. Det är en sån spelare som Rangers behöver.

Repris: Se matchen i sin helhet

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0 - 4

New York Rangers logo

New York Rangers

0-1, 0-1, 0-2
TD Garden, Boston, MA

Första perioden

  • 03:06
    0-1MålMiller (Buchnevich/Zibanejad)

Andra perioden

  • 05:42
    0-2MålKreider (Zibanejad/Trouba)

Tredje perioden

  • 08:03
    0-3MålStrome (Panarin/Blackwell)
  • 16:12
    0-4MålBuchnevich (Kreider)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.