Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hockeykväll om situationen med Isac Brännström. Foto: Bildbyrån/SVT

Efter hotet mot Luleå-spelaren Isac Brännström: ”Det kan påverka hans prestation”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det i måndags kom ut att Isac Brännström, 24, ska lämna Luleå efter säsongen besökte en hotfull person spelarens hem där hans gravida sambo var ensam. Det tror ishockeyjournalisten Johanna Dahlén att kan påverka prestationen på isen.

– Det som kan påverka hans prestation är om han ska behöva oroa sig för att något. Att han får ta emot hot och hat, säger hon i ”Hockeykväll”.

Det var i måndags som Aftonbladet avslöjade att Isac Brännström redan nu har gjort klart med en ny klubb efter säsongen. Enligt tidningen är den klubben HV71.

Efter det fick Brännström motta hat på sociala medier och det gick så långt att en hotfull person dök upp utanför hans hem.

– Det är något som absolut inte får hända. Att en människa väljer att åka hem till honom när hans gravida sambo sitter där. Det får inte ske. Jag kan förstå att det blir en frustration och en irritation, men Brännström är ju faktiskt den som kanske har inlett bäst i Luleå, säger Johanna Dahlén och fortsätter:

Loob: ”Inga regler som kan stoppa det här”

– Han är ju inte en spelare som bara kommer sluta spela för att han är klar för HV71 till nästa säsong, utan han säkrar sin framtid och vill flytta närmre familjen.

Efter nyheten om Brännström har en del efterlyst regler som gör det omöjligt att skriva på för en ny klubb så tidigt. Men det tror inte SVT Sports expert Håkan Loob att är möjligt.

– Det här har förekommit i många år i SHL. Det här är ingen nyhet för oss som har varit med. Det är klart det blir en känslig grej. Men det finns inga regler man kan ta till. I NHL, som är världens bästa ishockeyliga, går det att sätta vilka regler som helst. Men här är det den öppna arbetsmarknaden. När ett kontrakt löper ut får man göra som man vill. Det finns inga regler som kan stoppa det här, säger Loob.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.