Thomas Fröberg rasar efter presentationen av Antti Suomela. Foto: Bildbyrån

SHL:s poängkung Antti Suomela lämnar Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

SHL:s bästa spelare lämnar ligan.

Det har ryktats om övergången sedan en tid tillbaka och på måndagen bekräftade schweiziska Lausanne att de har värvat Antti Suomela till nästa säsong.

– Det är rent ut sagt för jävligt, säger IK Oskarshamns general manager Thomas Fröberg till Barometern OT.

Antti Suomela, som anslöt till klubben inför den här säsongen efter spel i Nordamerika, har gjort braksuccé där han vann SHL:s poäng- och målliga. Så sent som i lördags prisades han med Guldhjälmen, priset som ges till seriens bästa spelare, framröstad av spelarna.

Men nästa säsong kommer den 28-årige finländaren spela i Schweiz. Lausanne, som precis missade slutspelet i den pågående säsongen, presenterade Suomela som nyförvärv under måndagen, med ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 24/25.

Antti Suomela kan därmed göra sin sista match för Oskarshamn redan ikväll. För om laget förlorar hemma i åttondelsfinalen mot Luleå är de utslagna ur slutspelet.

Rasar över presentationen

Måndagens nyhet gjorde att Oskarshamns general manager Thomas Fröberg blev irriterad.

– Det är rent ut sagt för jävligt! Om det är så att han ska gå dit. Det är dåligt, riktigt dåligt. Det är klart att jag har ringt och påpekat det, säger han till Barometern OT.

Fröberg har framfört sin ilska till Suomelas agent. Men han tror inte att finländaren själv påverkas av detta.

– Ingenting! Det påverkar ingenting, och det är en helt underbar person. Han jobbar stenhårt varje dag, ett proffs. Det är media och ni runt omkring som tror att han ska dippa lite grand när det får något klart.

KLIPP: Se Slutspelslistan med det hetaste från första omgången (11 mars 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Slutspelslistan med det hetaste från första omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.