Skellefteå avgjorde maratonrysare – har 3-0 i matcher

Uppdaterad
Publicerad

3-0 inför den tredje perioden och på väg mot tredje raka vinsten.

Då hämtade Linköping upp till 3-3 – men Skellefteå avgjorde efter en maratonrysare. Matchen är den tredje längsta i SM-slutspelets historia.

– Jag siktade inte så mycket, den gick in den här gången, säger segerskytten Axel Sandin-Pellika till SVT Sport.

Luften gick ur Skellefteå fullständigt när Linköping hämtade upp till 3-3 i den sista perioden. Matchen gick till förlängning för tredje matchen i rad.

Och det blev ännu ett liknande resultat – Skellefteå vann i förlängningen. Axel Sandin-Pellika satte pucken i nätet i den sjätte perioden i powerplay och Skellefteås tredje raka vinst var ett faktum.

– Alla i laget älskar att spela hockey, det är kul att spela lite extra och det blev nästan en dubbelmatch till slut, säger Sandin-Pellika till SVT Sport och fortsätter:

– Det visar på väldigt stark karaktär av oss att vinna, nu är det tre av tre i overtime. Extremt skönt efter 116 minuter.

Tredje längsta i historien

Matchen var den tredje längsta i SM-slutspelets historia, 116 minuter och 23 sekunder. Så sent som under måndagen slog Rögle-Färjestad sig in på topp fem på samma lista.

Rekordet har Färjestad-Leksand, 119 minuter och 19 sekunder, från 1997.

Nästa match, på torsdag, kan de avgöra då de leder kvartsfinalserien med 3-0. Även den matchen spelas i Saab Arena i Linköping.

– Nu är det bara att ladda om. Ingenting är över förrän det är slut. Bara för att vi leder med 3-0 i matcher är ingenting klart, vi ska bara ut och köra.

Men nu har ni dem i brygga, rejält?

– Ja, det kan man väl säga.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

3 - 4

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0-1, 0-2, 3-0, 0-0, 0-0, 0-1
Saab Arena, Linköping
Publik: 8190

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.