Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filip Sandberg jublar efter sin 1–1-kvittering mot Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Skellefteå bröt dystra trenden: ”En riktigt skön känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Sex raka förluster fick vara nog.

Mot Luleå lyckades Skellefteå bryta den dystra trenden.

– Det är riktigt skönt att vinna efter sex raka torsk, och att det var här i Luleå gör det inte direkt sämre, en riktigt skön känsla, säger Skellefteås Simon Robertsson till SVT Sport.

Skellefteå inledde säsongen strålande men den senaste tiden har de inte fått det att stämma och förlusterna har staplats på hög. Inför kvällens derby mot Luleå hade de torskat sex raka matcher och dalat i tabellen.

– Vi kanske har fuskat lite och inte spelat så fysiskt som vi kan, vi har tummat på lite smågrejer och det har straffat sig, säger Skellefteås Simon Robertsson till SVT Sport.

Efter två perioders spel mot Luleå ledde Skellefteå med 2–1, men Jack Connolly kvitterade i mitten av den tredje perioden och matchen gick till en mållös förlängning. Väl i straffläggningen avgjorde Simon Robertsson matchen genom att bli ensam om att sätta sin straff.

– Det är riktigt skönt att vinna efter sex raka torsk, och att det var här i Luleå gör det inte direkt sämre, en riktigt skön känsla, säger Robertsson.

Luleås lagkapten Erik Gustafsson var inte fullt lika nöjd.

– Jag tycker att vi gör en bra match, vi är det bättre laget sett över 60 minuter men vi får kämpa oerhört för målen vi gör i nuläget. Det brukar alltid vara tighta, heta matcher när vi möts men i dag drar de det längsta strået lite turligt, säger Gustafsson till SVT Sport.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

2 - 3

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6150

Period 1

  • 1-0MålFröberg (Själin/Rask)
    06:47
  • 08:34
    1-1MålSandberg (Johnson/Hugg) PP1
  • 09:47
    1-2MålWingerli (Pudas) SH1

Period 3

  • 2-2MålConnolly (Engsund/Honka)
    10:28

Straffläggning

  • 65:00
    2-3MålRobertsson PS

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.