• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Jonathan Pudas ansluter till VM-truppen. Foto: Bildbyrån

Skellefteåbacken klar för VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors VM-trupp har fått ännu ett tillskott.

Det handlar inte om någon ny NHL-spelare utan om Skellefteås Jonathan Pudas.

Backen har varit på plats i finska Tammerfors men inte varit med i VM-truppen – tills nu.

Pudas är därmed tillgänglig för spel i tisdagens match mot Storbritannien. Därmed består nu Tre Kronors trupp av 18 utespelare och tre målvakter.

Den slutgiltiga truppen får innehålla 22 utespelare och tre målvakter, det återstår att se ifall fler NHL-proffs ansluter till VM. En som tackat nej på grund av utgående kontrakt är Adrian Kempe, till vardags i Los Angeles Kings. Något förbundskapten Johan Garpenlöv hade på känn redan efter gårdagens vinst över Tjeckien.

– Jag tror inte att han kommer att adderas in i den här truppen. Han har utgående kontrakt och den typen av spelare brukar inte tacka ja till de här turneringarna, sa Garpenlöv då.

Tre Kronor har inlett VM med två segrar över Österrike och Tjeckien. På tisdag väntar som sagt Storbritannien, nedsläpp 19.20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.