Skellefteås Elias Stenman stängs av två matcher för knätackling.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tacklingen som Elias Stenman stängs av för. Foto: TV4 Play.

Skellefteåspelare stängs av två matcher för knätackling

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås Elias Stenman stängs av två matcher för den knätackling han utdelade mot Linköpings John Nyberg under gårdagen.

Avstängningen sker från i dag fram till 19 oktober, vilket enligt disciplinnämnden motsvarar två matcher. Dessutom utdöms böter på 4 688 kronor.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd skriver i sitt beslut att Stenman gjort sig skyldig till ”kneeing” och att man beaktat att bentacklingen utdelats i hög fart och att skaderisken varit stor.

”Jag tycker att det syns tydligt på mitt kroppsspråk att min intention inte är att tackla honom. Han gör en kroppsfint åt hans vänster/mitt höger vilket gör att jag svänger åt höger och hinner sedan inte undan med mitt vänsterben eftersom all min vikt är på mitt högerben”, säger Stenman till disciplinnämnden.

Se tacklingen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.