New York Islanders reste sig och tvingade fram en sjunde semifinal mot regerande mästaren Tampa Bay. Foto: TT

Suddenmål gav Islanders match sju

Uppdaterad
Publicerad

New York Islanders reste sig efter 0-8-förlusten och vann mot regerande mästaren Tampa Bay med 3-2 efter sudden. Det betyder att en sjunde och avgörande semifinal kommer att spelas i Tampa natten mot lördag.

Anthony Beauvillier avgjorde 1.08 in på förlängningen och vilt jubel utbröt i Nassau Coliseum. Han stal pucken i offensiv zon och överlistade Tampa-målvakten Andrej Valisevskij med ett högt skott från nära håll. 

– Jag fick en blackout och vet inte riktigt om jag kan redogöra för vad som hände men det var helt underbart, säger Beavillier enligt Aftonbladet.

Tampa tog hem den förra titeln så sent som i september. Nu har laget chansen att försvara den. Då måste först Islanders besegras på hemmaplan.

Hedman: ”Varit i den här situationen förr”

– Vi har varit i den här situationen förr och vet hur vi ska hantera den, säger den svenske backjätten Victor Hedman.

En jobspost för Tampa var att superstjärnan Nikita Kucherov, etta i slutspelets poängliga, crosscheckades i början av matchen och sedan aldrig återkom.

Brayden Point gav Tampa ledningen med 1-0. Laget hade även 2-0 i andra perioden. Därmed har han gjort mål i nio matcher på raken och kan tangera alla tiders rekord, 45 år gammalt, på lördag morgon.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

3 - 2

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-1, 1-1, 1-0, 1-0
Nassau Veterans Memorial Coliseum, Uniondale, NY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.