Marcus Pettersson (tv) var en av målskyttarna när Pittsburgh slog Washington på straffar. Foto: TT/Bildbyrån.

Svensk hjälte när Pittsburgh bröt sviten

Pittsburgh har haft en tung inledning på NHL-säsongen, men mot formstarka Washington kom ett viktigt trendbrott.

Marcus Pettersson var en av målskyttarna när pingvinerna vände och vann på straffar (4-3).

– Vi har inte startat som vi velat, jag hoppas att vi kan bygga på det här, säger Pittsburghs Jake Guentzel i Viasats sändning.

Pittsburgh tog ledningen redan efter 19 sekunder, men Washington hämtade upp underläget genom två snabba mål i mitten av den första perioden.

I den andra kunde Pittsburghs Colton Sceviour sätta 2-2 i öppen bur sedan Capitalsmålvakten Ilja Samsonov gett sig ut på en dåligt tajmad utflykt.

Halvvägs in i den andra perioden återtog Washington ledningen efter att Jevgenij Kuznetsov hittat Nicklas Bäckström som kunde styra in sitt andra mål för säsongen.

Tre minuter senare var det dags för nästa svensk att skriva in sig i målprotokollet

Skellefteåfostrade Marcus Pettersson avlossade ett välriktat dragskott och tog matchen till förlängning.

Men inte heller den kunde skilja lagen åt.

Efter ett straffavgörande kunde Jake Guentzel ta Penguins till sin första seger för säsongen.

ARKIV: Här gör Nils Höglander mål i NHL-debuten (14 januari 2021)