Rasmus Asplund jublar efter att ha avgjort matchen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskshow när Buffalo vann – Asplund avgjorde

Rasmus Asplund stod för två mål när Buffalo besegrade Anaheim med 4–3 – båda gångerna framspelad av sina svenska kollegor.

Asplund satte Buffalos andra mål knappt fem minuter in i den andra perioden. Buffalo hade tagit ledningen redan i den första och i powerplay skickade Asplund in pucken efter assist från Rasmus Dahlin och Victor Olofsson.

Men svensktrion var inte färdig där. Matchen gick till övertid med ställningen 3–3, då blev det blågul show igen. Dahlin skickade en passning till Asplund som i sin tur gav den till Olofsson. Skottet täcktes ut till en retur som Asplund säkert skickade in till matchavgörande 4–3 och sitt andra mål i matchen.

Det var Buffalos femte seger på sju matcher.

MER NHL: Jacob Markström storspelade – spikade igen mot Pittsburgh