Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Discovery+ Finland

Sverige stod upp bra mot Finland

Uppdaterad
Publicerad

Sverige stod upp riktigt bra mot Finland.

Men ett sent finskt mål förstörde dagen.

– Det hade kunnat gå åt båda hållen men i dag drog vi det korta strået, tyvärr, säger Sveriges målskytt Kajsa Armborg till SVT Sport.

7–0-segern mot Tyskland i onsdagens Euro Hockey Tour-premiär följdes upp med en 3–0-förlust i gårdagens match mot Tjeckien. Effektiviteten var det stora problemet mot Tjeckien då Damkronorna skapade nog med chanser för att vinna matchen.

Riktigt lika många målchanser lyckades de inte fixa i dagens match mot Finland, men tack vare Ida Bomans storspel i målet så lyckades de ändå göra match av det hela mot de välmeriterade finländskorna.

Damkronorna

Till slut fick de dock se sig besegrade med 3–1 efter att Finland skickat in matchens sista mål i öppen kasse med tio sekunder kvar att spela.

Sveriges mål gjordes av Kajsa Armborg, snyggt framspelad av Hanna Olsson.

– Det var roligt och tufft där ute, tråkigt att vi förlorar men jag tycker att vi gör en bra match, det hade kunnat gå åt båda hållen men i dag drog vi det korta strået, tyvärr, säger Kajsa Armborg.

Att de spelat tre matcher på tre dagar verkar inte bekomma dem så mycket.

– Det är tufft med det matchschemat men vi rullar på mycket folk och återhämtar oss bra, det är absolut roligt att spela så mycket, säger Armborg.

Nu får de ledigt under fredagen. På lördag möter de Schweiz i den sista omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet