Sverige besegrade Schweiz

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sveriges två första mål mot Schweiz i Karjala Cup. Foto: Bildbyrån

Sverige tog revansch och säkrade första vinsten i Karjala Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut att bli en bekväm första vinst i Karjala Cup för Tre Kronor.

Men det blev ett svettigt slut när Sverige vann md 4-3 mot Schweiz.

I slutet av den första perioden spräckte Sverige målnollan när Marcus Sylvegård spelade fram till Mario Kempe efter att ha rundat en Schweizare på ett snyggt sätt. Och bara någon minut senare var det dags igen. Schweiz målvakt fumlade lite med pucken och Oscar Eklind snodde den och spelade snabbt fram till Max Friberg som enkelt satte 2-0.

Jesper Frödén utökade till 3-0 och Tre Kronor såg ut att gå mot en bekväm seger efter den inledande 5-2-förlusten mot Tjeckien.

Men Schweiz ryckte upp sig och med minuter kvar stod det 4-3 till Sverige. Schweiz tog ut målvakten och inledde en febril och svettig jakt på kvitteringen.

Tre Kronor höll dock emot och tog den första segern i årets Karjala Cup.

– Spelet fem mot fem är Sverige klart bättre, men Sverige gör det onödigt jämnt i den här matchen, säger experten Jonas Andersson efter matchen.

Karjala Tournament

Sverige logo

Sverige

4 - 3

Schweiz logo

Schweiz

2-0, 1-1, 1-2
Tammerfors
Publik: 2484

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.