Tampa Bay kvitterar mot Rangers

Tampa Bay har rest sig.

Det regerande mästarlaget i NHL kvitterade semifinalserien mot New York Rangers tack vare en 4–1-seger på hemmaplan.

– Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb i dag. Vi var disciplinerade över hela matchen, säger Victor Hedman till SVT Sport.

Tampa tog ledningen tidigt via Pat Maroon i första period, och utökade till 2–0 i andra via Nikita Kutjerov. I tredje drog hemmalaget i väg till 3–0 via Steven Stamkos.

– Vi visste att de skulle trycka tillbaka så det var viktigt att vi fick det där andra målet av ”Kutj” i slutet av andra, säger Tampas svensk Hedman till SVT Sport.

– I tredje fortsatte vi att trycka på och hade full kontroll.

Det visade sig vara tillräckligt för att säkra den andra hemmasegern i rad, innan matchserien flyttar till Manhattan igen, där Rangers tog de två inledande segrarna.

Stjärnmålvakten levererade

Rangers sköt mest i matchen 34 mot 31, men Andrej Vasilevskij hade en bra dag mellan stolparna och höll tätt fram till slutspurten.

Till slut blev anstormningen för mycket för den ryske stjärnmålvakten, när Rangers pressade på med sex utespelare mot fyra, sedan Alex Killorn åkt på en en utvisning i 16:e minuten.

Men närmare än så kom inte Rangers, och slutresultatet skrevs till sist 4–1 sedan Ondrej Palat slagit in en sista puck i öppet mål med nio sekunder kvar av matchen.

– Att vi vinner de här två hemmamatcherna betyder såklart oerhört mycket.

Colorado är redan klart för final efter 4-0 i matchserien mot Edmonton.

KLIPP: Hedman: ”Viktigt att vi fick det andra målet”