Jonas Ahnelöv fick skärsår halsen. Foto: Bildbyrån

”Tänkte om jag skulle få träffa mina barn igen”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Ahnelöv ramlade i närkamp med en lagkamrat på träning.

Kort därefter kände han hur det brände till i halstrakten.

– När jag tittade ner på isen såg jag att det var blod där. Jag tog upp handen till halsen och då blev även den full av blod. Då började paniken komma, säger Leksandsbacken till SiljanNews.

Det var i fredags som olyckan var framme under ett träningspass.

Jonas Ahnelöv ramlade tillsammans med en lagkamrat och när han rest sig från fallet kände han hur det brann till på halsen. En skridsko från lagkamraten hade träffat och skurit honom.

– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, ja sådana funderingar var det som snurrade uppe i huvudet. Det var riktigt jäkla otäckt och det är något jag inte önskar någon annan människa att behöva vara med om, säger Ahnelöv till SiljanNews.

”Millimeter från halspulsådern”

Enligt personalen på sjukhuset hade Ahnelöv haft tur, i oturen.

– De sa på sjukhuset att det bara var någon millimeter från halspulsådern. Då hade det kunnat sluta hursomhelst. Nu hade jag dock en väldig tur i oturen, säger han.

På torsdag fortsätter Leksands IF sin försäsong, detta med ett cupspel i Södertälje där man ska möta Malmö och Brynäs i gruppspelet. Ahnelöv säger till SiljanNews att han inte är alltför sugen att återvända till rinken.

– Jag är inte jättesugen att köra kampövningar just nu man säger så. Samtidigt är det nog bara att försöka ta sig upp hästen igen, man vet ju inte hur länge de här tankarna och känslorna sitter i. Förhoppningsvis försvinner de ganska snabbt.

MER LEKSAND: Björn Hellkvist klar för Dalalaget (29 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.