Foto: TT

Tommy Salo dömd för grovt rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

I somras körde Tommy Salo rattfull.

Nu har den förre ishockeymålvakten dömts till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

– Det jag kan säga är att det var skönt att ha det här avklarat efter de här månaderna, säger Tommy Salo.

Tommy Salo, 49, dömdes till två månaders fängelse i dag i tingsrätten efter att ha erkänt grovt rattfylleri. Efteråt var han fåordig men berättade att det lutar åt att överklaga domen till hovrätten.

– Det jag kan säga är att det var skönt att ha det här avklarat efter de här månaderna, i övrigt kommer jag att skicka ut en skrivelse själv om det inträffade, säger Tommy Salo.

Det var den 11 augusti som Tommy Salo körde rakt in i mitträcket på E18 med sin personbil. I samband med att polisen anlände till platsen fick han lämna ett blodprov. Provet visade att han hade 3,06 promille i blodet, vilket är kraftigt över gränsen för grovt rattfylleri som går vid 1,0 promille.

Mått dåligt under längre tid

I polisförhören har Salo berättat att han mått dåligt under en längre tid.

På Facebook har han också tidigare kommenterat händelsen.

”Det som hände mig den 11 augusti var droppen för mig. Det blir ingen mer alkohol för min del. Nu vet alla det. Jag kan skylla på allt möjligt, men det tänker jag inte göra. Det finns inga ursäkter för det jag gjorde. Ta hand om er”.

Salo har både OS- och VM-guld med Tre Kronor på meritlistan. Han har också spelat tio säsonger i NHL. 2007 avslutade han sin spelarkarriär i Frölunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.