Tingsryd-tränaren Fredrik Glader rasar mot beslutet att återuppta matchen. Foto: Bildbyrån

Tränaren Fredrik Glader rasar: ”Jag tycker det är helt horribelt”

Uppdaterad
Publicerad

Den hockeyallsvenska matchen mellan Kristianstad och Tingsryd avbröts efter att ett knallskott kastats in på isen. Men klockan 22.30 återupptogs matchen. Det tycker Tingsryds tränare Fredrik Glader att var helt fel.

– Vilken arbetsgivare hade tvingat tillbaka sina anställda om någon smäller en bomb på deras arbetsplats?, säger han till SVT Sport.

Det var innan klockan 21 som matchen avbröts på grund av en hög smäll då någon i publiken kastade in ett knallskott på isen. 21.40 kom beskedet att matchen inte skulle återupptas, men sedan gjorde den ändå det klockan halv elva.

Ett beslut som Tingsryd motsatte sig totalt.

– Det jag är mest besviken över är att man överhuvudtaget tvingar oss att återuppta matchen. Det är beklagligt. Det är en bomb eller banger som smäller två-tre meter från vår målvakt. Först hör han inget på örat och det susar. Om han hade träffats av den hade han kunnat dö. Det är egentligen ett mordförsök. Det är hemskt, säger tränaren Fredrik Glader.

På bussen hem från Kristianstad vet han ännu inte exakt hur beslutsgången gick.

– Jag har ingen aning vem som tar beslutet. Men det sades att matchen måste spelas klart. Jag tror inte att den som fattar beslutet förstår hur allvarligt det är. De säger att om vi inte slutför matchen så kommer tävlingsnämnden bestämma vad som sker och att det kan bli repressalier för klubben, säger han och fortsätter:

– Det är domarna som meddelar, men de är bara budbärare. Jag tycker det är helt horribelt att ingen avbryter matchen med tanke på vad som har skett.

Då matchen väl återupptogs så spelades ingen ishockey, utan lagen bara stod på isen i den knappa kvart som återstod.

– Jag pratade med Gath (Mikael, tränare Kristianstad). Ingen skugga ska falla över honom eller Kristianstad. De gör ett jättebra jobb och jag lider med dem för att det här sker. Jag hoppas att den som har gjort det här får ta ansvar, säger Glader.

Hur mår dina spelare, och framför allt målvakten som var närmast?

– Han lider av det fortfarande. Jag pratade med honom då vi gick in på bussen och det tjöt i öronen. Han var jätteskärrad då vi gick in i omklädningsrummet. Det fanns inte på kartan att han skulle ta på sig en ishockeyutrustning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchen bröts efter att ett knallskott kastades in – se situationen i klippet ovan. Foto: C More

HockeyAllsvenskan

Kristianstads IK logo

Kristianstads IK

5 - 1

Tingsryds AIF logo

Tingsryds AIF

0-1, 4-0, 1-0
Kristianstads Ishall, Kristianstad
Publik: 1523

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.