Det blev trippla matchstraff när Linköping bortaslog Skellefteå med 4–1.

Dessutom lämnade stjärnmålvakten Gustaf Lindvall isen skadad.

– Jag hoppas att han är med oss nästa vecka men vi får se, säger tränaren Robert Ohlsson till TV4.

Mötet mellan Skellefteå och Linköping var händelserikt.

Som mest hettade det till vid ställning 1–1 halvvägs in i den andra perioden när LHC:s Adam Hofbauer knuffade in Anton Heikkinen i sargen och straffades med fem minuter samt matchstraff för boarding.

Då följde ett stort gruff på isen med flera spelare inblandade och ett rejält slagsmål mellan Skellefteås Arvid Lundberg och LHC:s Henrik Törnqvist som även dom tilldelades matchstraff.

Målvaktsstjärnan lämnade isen skadad

I slutet av den andra perioden styrde Remi Elie snyggt in 2–1 för gästerna och den ställningen stod sig en bra bit in i tredje. Skellefteå fick då chansen i powerplay, men i stället kontrade LHC och Christoffer Ehn stänkte in 3–1 i nättaket. Slutresultatet blev 4–1.

– Vi är lite långsamma. Samtidigt fick vi massa numerära överlägen där vi behöver göra mål. Vi behöver vara mer desperata och passionerade i de heta ytorna av isen, säger Robert Ohlsson.

Ishockeyspelare i Skellefteå och Linköping

Se alla målen från matchen mellan Skellefteå och Linköping. Foto: Bildbyrån

Extra tungt för Skellefteå var att målvaktsstjärnan Gustaf Lindvall utgick skadad i den första perioden och ersattes av Linus Söderström.

Lindvall – som haft stora skadeproblem de senaste två åren – sträckte plötsligt handen i luften och signalerade att något var fel. Domaren blåste då av spelet och Lindvall blev sittande länge i samma position innan han kunde ledas av isen och rakt ut i omklädningsrummet.

På SVT Play kan du se alla mål från alla matcher i SHL.