AIK inledde SDHL-kvalet med seger mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

AIK vann målkalas mot Skellefteå när SDHL-kvalet inleddes

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå gjorde tre raka mål och hade vänt matchen. Då kom AIK tillbaka och till slut vann med 6-4 när kvalet till SDHL inleddes.

Det tog knappt tre minuter innan Agata Sarnovska gav AIK ledningen hemma mot Skellefteå i SDHL-kvalet. Ytterligare tre minuter senare gjorde Isabelle Leijonhielm 2-0 i spel fem mot fyra.

Men Skellefteå reste sig och gjorde tre raka mål, varav de två första av tjeckiska landslagsspelaren Laura Lerchova. Plötsligt var gästerna i ledning.

– Jag har kämpat lite (med målskyttet) under playoff-serierna, så det var skönt att det lossnade och att jag fick göra några mål. Men vi tog inte de tre poängen, så det spelar ingen roll, säger Lerchova till Norran.

Frölunda möter Skellefteå på lördag

Nej, några poäng blev det inte för Skellefteå. I andra perioden drog bortalaget på sig ett lagstraff för för många spelare vilket hemmalaget utnyttjade.

Och i slutperioden fick AIK:s Agata Sarnovska, som inledde målskyttet, också avsluta det i 6-4-segern.

Kvällens match var den första i SDHL-kvalets trelagsserie (där även Frölunda ingår) där de två bästa får spela i högsta ligan nästa säsong. På lördag tar Skellefteå emot Frölunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.