Mika Zibanejad gjorde två mål i sin 700:e NHL-match när Rangers mötte Detroit på bortais. Foto: Bildbyrån

Två mål av Mika Zibanejad i karriärens 700:e NHL-match

Det stod 2-2 efter två spelade perioder. Men sedan lossnade det för New York Rangers som gjorde hela sex mål i slutperioden och vann med 8–2 mot Detroit. Mika Zibanejad stod bakom två av målen, i sin 700:e match i NHL-grundserien.

– Jag är inte säker på att vi ändrade på något i den tredje perioden, säger den svenska stjärnan efter drömavslutningen på matchen.

På plats för att se Mika Zibanejads jubileumsmatch fanns pappa Mehrdad Zibanejad. På twitter har klubben lagt upp ett klipp som visar hur han innan matchen läser upp startfemman i omklädningsrummet och ler stort när han får meddela att det var sonens match nummer 700.

Och efter en trög inledning på första perioden var det just Mika Zibanejad som inledde målskyttet efter knappt 16 minuter.

Den andra perioden såg inledningsvis ut att göra mötet mer jämnt. Efter att Göteborgssonen Lucas Raymond i mittenperioden sett till att Detroit inför hemmapublik fick ett övertag med två mål mot Rangers enda, såg Chris Kreider till att kvittera innan lagen gick av för en sista periodvila.

Fyra mål inom tre minuter

Sedan hände något som fick det att spraka till rejält hos det gästande laget, och Ville Husso i Detroits kasse fick det rejält hett om öronen.

Under loppet av 2 minuter och 57 sekunder fick Zibanejad och hans lagkamrater in inte mindre än fyra mål. Lite senare under perioden kom ytterligare två.

– Vi hade många bra chanser som inte gick in, men vi blev inte frustrerade. Vi behöll vårt fokus, för vi vet att om vi fortsätter att spela på det sättet kommer vi att göra mål, säger Mika Zibanejad till nhl.com efter matchen.

Den svenska stjärncentern har nu gjort nio mål den här säsongen.

Rangers är det åttonde laget genom NHL-historien som har lyckats med bedriften att göra sex mål i slutperioden efter ett likaläge. Senast det hände var 1993 när Los Angeles Kings besegrade just Detroit med 9-3.