Ullmark: ”Tar varje chans jag får”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors förstärkning på målvaktssidan, Linus Ullmark, gjorde under fredagen sin första träning med laget.

Boston-målvakten är redo för spel redan till lördagens match mot USA.

– Jag står gärna. Jag tar varje chans jag får, säger Ullmark till SVT Sport.

Magnus Hellberg och Marcus Högberg har inlett VM-turneringen bra, men nu hårdnar konkurrensen ytterligare när Bostons Linus Ullmark anslutit till truppen.

Under fredagen gjorde han sin första träning med Tre Kronor, men förbundskapten Johan Garpenlöv ville inte lämna något besked om han får vakta målet mot USA på lördag.

Ishockey-VM

– Nu får vi in en målvakt som breddar vår målvaktssida. Jag ser fram emot att se honom spela, sedan får vi se om det blir i morgon eller om det blir senare, säger han till SVT Sport.

Men Ullmark själv känner sig redo för spel redan i morgon.

– Jag står gärna. Jag tar varje chans jag får.

”Får visa att han ska ha förstaspaden”

Enligt Garpenlöv är Ullmark inte given förstemålvakt för Sverige – än.

– Magnus Hellberg har spelat bra här och vi har ett bra målvaktspar, så nu kommer han in och kommer få spela någon match framöver och så får han visa att han ska ha förstaspaden. Det är en tävling naturligtvis, säger förbundskapten Garpenlöv.

Ullmark är tydlig med att han gärna står alla matcher resten av turneringen.

– Ja, om det är så de vill lägga upp det skulle jag jättegärna vilja göra det, men det är många matcher kvar. Det är mycket som ska göras och man vet aldrig hur det går, men det som motiverar mig är absolut att komma hit och vinna matcher. Man kan inte komma hit och bara hoppas att det ska gå bra utan man måste sätta lite högre krav på sig själv.

”Känns väldigt roligt”

28-åringen från Lugnvik i Kramfors var besviken när resan i Stanley Cup-slutspelet tog slut redan i första rundan för Boston. Nu han redo för VM-slutspel med Tre Kronor i stället.

– Nu gick det som det gick. Jag kände att jag hade bra energi i kroppen, allt kändes bra, så när väl frågan kom var det väldigt inspirerande och motiverande att fortsätta att förlänga säsongen ett tag till.

– Det var ett tag sedan senast som jag hade möjligheten. Så det känns väldigt roligt.

KLIPP: Ekman Larsson om ensamma Sverigesupportern: ”Köpt fel biljett”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet