Växjö straffade Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Det såg länge ut som Djurgården skulle få med sig en seger hemma mot Växjö, men en sen och tveksam utvisning innebar att Växjö fick chansen att kvittera i powerplay och sedan vinna matchen efter straffar med 3-2.

– På slutet får vi ett powerplay som är en missbedömning av domaren, säger Växjötränaren Sam Hallam till SVT Sport.

Växjö som idag nåtts av beskedet att tränaren Sam Hallam är klar som ny förbundskapten för Tre Kronor efter säsongens slut såg sega ut och vann utan att imponera nämnvärt.

– Ingen jättevälspelad match. Vi har lite flyt med utvisningen som de tar på slutet. Det är väl lite tveksamt. Vi får chansen att ta ut målvakten och spela 6 mot 4. Vi får in en kvittering och sedan går det till straffar. Skönt att få in två poäng, säger lagkaptenen Erik Josefsson.

Djurgårdarna var knäckta efter strafförlusten.

– Väldigt tungt såklart. Vi gör en bra match och förtjänar alla tre poäng. Det känns tufft och surt, säger tvåmålsskytten Ludvig Rensfeldt.

Även tränaren Nichlas Falk var besviken.

– Det känns väldigt tungt för tillfället, men om man tittar tillbaka lite så tycker jag det är en bra insats från vår sida. Vi spelar hyfsat på det sättet som vi vill och vi har ledningen ganska långt in i tredje perioden, säger han.

Det har varit turbulent i Djurgården den senaste tiden. I går avgick sportchef Joakim Eriksson.

– Vi kan inte hålla på och läsa vad som skrivs eller lägga allt för mycket vikt vid vad som händer i föreningen. Det är vi spelare som ska vända det här. Jag tycker idag var ett steg i rätt riktning, säger Rensfeldt.

Klipp: Här avgör Glenn Gustafsson för Växjö:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.