Robin Lehner höll nollan mot Anaheim Ducks. Foto: TT Nyhetsbyrån

Robin Lehner höll säsongens första nolla

Vegas Golden Knights var numret större än Anaheim Ducks då de vann med 4-0 på bortais. En stor anledning till segern var den svenske målvakten Robin Lehner som i sin 13:e match för säsongen höll sin första nolla.

Vegas Golden Knights har ett av NHL:s bästa målvaktspar i Marc-Andre Fleury och Robin Lehner. Den här säsongen har veteranen Fleury fått mer förtroende och gjort det väldigt bra, men i nattens match mot Anaheim tog Lehner chansen då han fick den.

Svensken fick visserligen bara 16 skott emot sig, men han spelade väldigt stabilt och räddade samtliga.

Nollan var 29-årige Lehners 16:e i NHL-karriären, men alltså den första den här säsongen.

Karlsson inledde målskyttet

Det var också en svensk som inledde målskyttet då William Karlsson plockade upp pucken och satte den i nät efter att Reilly Smith hade utmanat John Gibson i hemmalagets mål. Målet, som kom direkt i början av den andra perioden, var Karlssons elfte för säsongen.

Innan perioden var över var ställningen 3-0 till Vegas då även Chandler Stephenson och Nicolas Roy hade hittat målet.

Brayden McNabb fyllde sedan på till resultatet 4-0 i den avslutande perioden.

I och med segern, som var lagets femte raka, är Vegas nu bara två poäng bakom ledande Colorado Avalanche i den västra divisionen.

KLIPP: Tungt för Bäckström i 1000:e NHL-matchen (16 april)