Veteranen leder Färjestads succékedja

Uppdaterad
Publicerad

Per Åslund, 35, är i sitt livs form.

I kedjan tillsammans med Joakim Nygård och Gustav Rydahl gör han succé i slutspelet.

– Jag har väl snappat upp en del erfarenhet genom åren, säger han i Hockeykväll.

Färjestad har gått som tåget i SHL-slutspelet. Skellefteå städades av i kvartsfinalen och i semifinalen mot Rögle har man 2-1 i matcher.

En stor del i det är kedjan med Per Åslund, Gustav Rydahl och Joakim Nygård. Trion blandar kreativitet med hårt jobb och har varit lyckosamma hittills.

– Jag tycker vi köper våra roller till hundra procent. Vi gör allt för att laget ska gå bra och vinna hockeymatcher, säger Åslund i Hockeykväll.

Berätta om kemin i er formation.

– Det har fungerat bra. Vi har spelat ihop ett tag och det är två väldigt bra hockeyspelare De spelar med en otrolig fart och är otroligt duktiga på att utmana en mot en. De är jättebra att spela med.

”Man vill vinna”

Nygård och Rydahl har nio poäng vardera i slutspelet. Åslund, han har skrapat ihop elva poäng och är därmed näst bäst i slutspelet efter Luleås Linus Omark.

– Jag har väl snappat upp en del erfarenhet genom åren. Jag tycker att vi som lag har spelat bra och vår kedja har spelat jättebra. Poängen är inte så viktiga för mig. Det enda man vill i ett slutspel är att vinna matcher, säger Åslund.

SVT Sports expert Jonas Andersson är imponerad av Färjestads toppkedja.

– Det som jag gillar med den här kedjan. I den här farten så spelar de också ishockey. Det saknar jag i vissa andra lag där spelet inte stämmer. Den här kedjan har bra fart, passningar och är kreativa i den här farten, säger han.

Se torsdagens avsnitt av Hockeykväll här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.