Se William Karlssons två mål i spelaren ovan. Foto: NHL.com

William Karlsson bakom mäktig Vegas-vändning

Underläge 0-3 hemma mot Colorado.

Då klev William Karlsson in i en av huvudrollerna när han med två mål låg bakom Vegas vändning till seger 4-3.

– Han är en av de mest underskattade spelarna i NHL, säger lagkamraten Jack Eichel till NHL.com.

Regerande Stanley cup-mästaren Vegas Golden Knights såg efter två perioder ut att kamma noll på hemmais mot Colorado Avalanche.

Inför den tredje perioden stod det 0-3 när Ivan Barbashev inledde Vegas vändning med sin 1-3-reducering.

Sedan klev William Karlsson in i handlingarna och när han fick god tid på sig tryckte han först behärskat in 2-3 i powerplay.

Innan den tredje akten var över hade den 31-åriga svensken kvitterat till 3-3 där både framspelningen av Brett Howden och Karlssons avslut var i absoluta världsklass.

Hyllas av lagkamraten

– Han är en av de mest underskattade spelarna i NHL. Jag vet inte om han får tillräckligt med uppmärksamhet för vad han gör. Han är så stabil över hela plan, säger lagkamraten Jack Eichel till NHL.com.

Matchen gick då till förlängning där tjecken Tomas Hertl fullbordade vändningen när han satte det avgörande 4-3-målet.

Karlsson har gjort 59 poäng på 68 spelade matcher för Vegas som sedan tidigare klart för Stanley Cup-slutspelet där laget kommer försöka försvara sin titel från i fjol.