Winnipeg Jets Dylan Samberg firar tillsammans med Nino Niederreiter i nattens match. Foto: Jeff McIntosh

Winnipeg in på historisk lista efter åttonde raka: ”Känns ganska bra”

Uppdaterad
Publicerad

Winnipeg Jets vann i natt den åttonde raka inledande matchen i NHL när Calgary besegrades med 5-3. Det gör att man hamnar på en historisk lista.

– Det känns ganska bra. Jag tror att det är viktigt att vi hittar olika sätt att vinna matcher. Det är trevligt att få in dessa poäng tidigt och förhoppningsvis kan vi fortsätta på det här viset, säger Winnipegs kapten Adam Lowry till NHL.

Winnipeg är nionde lag i NHL:s historia att vinna sina åtta inledande matcher under en säsong. De är bara två segrar kvar till alla tiders rekord som delas av Toronto och Buffalo som vann sina tio inledande matcher 1993 och 2006.

”En galen match”

Scott Arniel, 62, är den förste tränaren att vinna sina åtta första matcher med sin klubb, också det en rekordnotering i NHL. Han var assisterande de två senaste säsongerna men fick den här säsongen huvudansvaret.

– Vi försöker att ta en match i taget och bara lägga den som vi precis spelat bakom oss och hela tiden se framåt. Man måste se till att vara redo varje kväll. Det var en galen match som kanske inte passade oss tränare men fansen uppskattade den helt klart, säger Arniel lågmält efteråt.

William Karlsson levererade både mål och assist för sitt Vegas när laget besegrade gästande San Jose med 7-3, svenskens första match för säsongen efter en tids skadeproblem.

Längsta vinstsviten från starten av en NHL-säsong:

1) Toronto Maple Leafs 10 matcher (1993)
1) Buffalo Sabres, 10 (2006)

3) Montreal Canadiens 9 (2015)
3) Carolina Hurricanes 9 (2021)

5) Toronto Maple Leafs 8 (1934)
5) Buffalo Sabres 8 (1975)
5) Nashville Predators 8 (2005)
5) Florida Panthers 8 (2021)
5) Winnipeg Jets 8 – pågående (2024)

Fördjupad statstik.

NHL

Calgary Flames logo

Calgary Flames

3 - 5

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

1-2, 1-0, 1-3
Scotiabank Saddledome, Calgary
Publik: 16886

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.