Foto: Bildbyrån

Zibanejad: ”Han har verkligen offensiva kvaliteter som är få förunnat”

Uppdaterad
Publicerad

I natt stod det klart att New York Rangers kommer att välja först i den försenade draften, som planeras att hållas i oktober.

Mycket talar för att klubben kommer att välja förhandsfavoriten, Alexis Lafreniere.

– Jag har mest sett highlights och hört mycket om honom. Så ska bli spännande att få se honom live, säger Rangers storstjärna, Mika Zibanejad till SVT Sport.

Efter 143 dagars väntan åkte New York Rangers ut i tre raka play-in-matcher när NHL återstartade den 1 augusti.

– Det var tungt att det var över. Man hade laddat upp och tränat hårt för att göra ett bra slutspel. Å andra sidan är det positiva i det negativa att man får tid att träna inför kommande säsong. Uppbyggnadsfasen börjar redan nu, säger Zibanejad.

”Kvaliteter som är få förunnat”

I och med uttåget hade Rangers 12,5 procent chans att få förstavalet i draften, som kommer att hållas i oktober. I natt stod det klart att Rangers fick förstavalet och högst troligt kommer man att välja Alexis Lafreniere från Quebec, Kanada.

– En intressant spelare! Han har verkligen offensiva kvaliteter som är få förunnat. Har mest sett highlights och hört om honom, så ska bli spännande att få se honom live.

KLIPP: New York Rangers fick förstavalet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.