• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Tara Babulfath föll i semifinal till burop – utreddes innan bronsmatchen blev klar Foto: Kanal 5/Max/TT

Tara Babulfath föll i semifinal till burop – utreddes innan bronsmatchen blev klar

Uppdaterad
Publicerad

Tara Babulfath förlorade semifinalen mot den trefaldiga japanska världmästaren Natsumi Tsunoda som vann i förlängning efter så kallad golden score. Burop fyllde lokalen när resultatet meddelades.

– Inga kommentarer kring det, säger Babulfath till SVT Sport.

– Det var ett kontroversiellt beslut och publiken hade velat ha ett bättre slut på matchen med en positiv poäng och inte efter en bestraffning. Det var en tunn linje kring den tolkningen, säger den svenska förbundskaptenen Sally Conway till SVT Sport.

Babulfath fick varning efter ett armgrepp, sin tredje varning, och japanskan fick tio poäng och vann matchen med i 48 kilo med 10-0. Den 18-åriga svenskan var upprörd och protesterade förgäves hos domaren.

OS i Paris 2024

– Hon är en bra motståndare. Jag har inget emot henne, jag vill göra det klart, men jag har inga kommentarer i övrigt, säger Babulfath efteråt på presskonferensen.

”Svårt att säga”

– Jag hade ingen klar vinkel och det är svårt att säga om det var rätt eller inte. Vissa sade att det skulle vara en shido (tillsägelse) andra säger att det inte skulle varit det, säger Conway.

Det fanns en oro för att Babulfath skulle bli diskad efter sina starka protester men hon klarade sig och fick gå en bronsmatch. Hade hon blivit diskad hade det inte blivit någon bronsmatch. Händelsen utreddes innan Babulfath fick klartecken att gå bronsmatchen mot kazakiskan Abiba Abuzhakynova.

Tidigare under matchen gjorde Babulfath ett stående armlås som VAR-granskades men hon friades – där var det nära en diskning.

Natsumi Tsunoda tog sedan hem guldet i klassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet