Linnéa Stensils missade chansen att knipa en OS-plats Foto: Bildbyrån/Arkiv

Linnea Stenstils missade OS-kvalplats

Uppdaterad
Publicerad

Linnea Stensils hade chansen att säkra sin plats i Tokyo 2020 på K1 500 meter där topp fem blev direktkvalificerade i kanot-VM i Ungern. Stensils såg länge ut att ha kontroll på femteplatsen men tappade i slutet och blev omkörd av danskan Emma Jörgensen som till slut knep femteplatsen.

Igår missade Linnea Stensils finalen på 200 meter med en hundradel och blev förpassad till B-final. Idag fick Stensils däremot köra A-final på 500 meter efter ett framgångsrikt kval.

Hade kontroll på femteplatsen

Linnea Stensils fick en okej start och såg länge ut att kontroll på femteplatsen bakom serbiskan Milica Starovic på fjärdeplatsen. Men med drygt en tredjedel kvar av loppet tappade svenskan och fick se sig förbipasserad av danskan Emma Jörgensen. Ett snöpligt avslut då en femteplats hade givit Stensils en plats i Tokyo 2020. Överlägsen vinnare blev nya zeeländskan Lisa Carrington som ledde från start till mål.

Stensils för nu hoppas på övriga resultat i VM som kan leda till en OS-plats eller kval i maj där de sista platserna till Tokyo tilldelas.

Nära medalj i K1 5000 meter

För Joakim Lindberg så var det nära medalj i K1 5000 meter, men han föll på minsta möjliga marginal och hamnade just utanför pallen på en fjärdeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.