• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Melina Andersson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Melina Andersson vinner VM-guld i kanot Foto: Internationella kanotförbundet

VM-guld till Melina Andersson i kanot – trots en förstörd paddel

Uppdaterad
Publicerad

Melina Andersson har säkrat sitt tredje raka VM-guld i shorttrack.

Men det var dramatiskt inför.

– En lagkamrat tappade ett bord på min paddel som gick sönder, säger hon till internationella kanotförbundet efter segern.

Melina Andersson slutade på en tolfte plats på K1 500 meter under OS i Paris. På shorttrackdistansen under VM i kroatiska Metkovic gick det betydligt bättre.

Andersson dominerade redan i försöksheatet och i finalen fortsatte hon glänsa. Svenskan var till slut sju sekunder före ungerskan Emese Kohalmi i mål. Det innebär att Andersson har tagit sitt tredje raka VM-guld i shorttrack.

– Det betyder väldigt mycket. Jag känner att jag alltid är där uppe och konkurrerar om segern, säger hon.

Dramatik inför loppet

Trots att loppet i sig inte innehöll särskilt mycket drama för Andersson, så var det betydligt stressigare inför.

– Precis innan gick min originalpaddel sönder. En lagkamrat tappade ett bord på ett av bladen. Då var jag tvungen att ta reserven som jag aldrig använder.

Det var ett samtal hem som krävdes för att lugna nerverna efter dramat innan start.

– Jag var väldigt ledsen när det hände och kände ”oh my god” och ringde mamma och skrek ”jag vet inte vad jag ska göra”, men när jag väl kom i vattnet kändes det bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.