Det ryska laget kan bli av med OS-guldet i lagtävling. Foto: TT Nyhetsbyrån

Prisutdelning uppskjuten – lag kan diskas

Uppdaterad
Publicerad

Det ryska laget tog OS-guld i konståkningens lagtävling, med USA som silvermedaljörer och Japan på bronsplats.

Eller?

På onsdagseftermiddagen kom nya uppgifter om att det rör sig om fyra ryska konståkare, detta bekräftar brittiska The Guardian.

Under onsdagsmorgonen kom uppgifter om att ett lag i konståkningens lagtävling kan diskas.

IOK:s talesperson Mark Adams uppger att det pågår ”överläggningar kring regelverket” med Internationella skridskoförbundet (ISU) om tävlingen.

OS i Peking 2022

Några detaljer om vad diskussionerna handlar om är inte kända, men enligt sajten Inside the games ska det vara ett ärende kopplat till den ryska olympiska kommittén och handla om dopningsfrågor.

Tävlingens medaljceremoni hölls inte som planerat i Peking i tisdags.

Kan dröja

Om något av medaljlagen diskas är det troligt att beslutet överklagas till Idrottens skiljedomstol, Cas, och då kan det dröja innan prispallen är klar.

Kanada kom fyra i tävlingen.

Under onsdagseftermiddagen kom nya uppgifter från The Guardian att det handlar om fyra ryska konståkare, dessa fyra deltog inte i något träningspass på onsdagen.

”Alla rena”

Samtidigt har den legendariska ryska tränaren Tatiana Tarasova förnekat att någon av de ryska skridskoåkarna skulle dopa sig.

– Detta kan inte vara sant, sa Tarasova som svar på en fråga om dopinganklagelser.

– Vi kan pekas finger åt, men vi är alla rena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet