Clara Ternström Foto: Bildbyrån

Clara Ternström om tredje VM-starten: ”Nöjd även om jag inte persade”

Uppdaterad
Publicerad

Personbästa i försöken på det tekniska soloprogrammet. I dag följde konstimmaren Clara Ternström upp VM-debuten med sitt fria soloprogram och slutade där på en 21:a plats.

– Jag är nöjd även om jag inte ”persade”, säger hon till SVT Sport.

Till tonerna av metalbandet Disturbeds cover på ”Sound of silence” stod Clara Ternström för en stabil insats i Budapest.

Hennes fria soloprogram, som till skillnad från det tekniska består av moment simmaren själv valt ut, belönades med poängen 72,4 – inte långt från det personliga rekordet på 73,3 från EM i fjol. Prestationen räckte till en 21:a plats av totalt 28 startande, där de 12 bästa gick vidare till final.

Tävlingen var Clara Ternströms tredje på VM, vilket hjälpte mot mästerskapsnerverna.

– Jag hade en bra känsla och kände mig inte så nervös faktiskt. Jag var med mentalt och har ju gjort några tävlingar nu så jag kunde föreställa mig mer hur det skulle kännas innan, säger hon.

Historisk japanska etta igen

Bäst i dagens försök var japanskan Yukiko Inui med poängen 94,6. Hon har visat storform hittills på mästerskapet, vann lördagens final i soloklassens tekniska program och blev därmed historisk som första japanska att simma hem ett individuellt VM-guld i konstsim.

Och att få tävla mot de allra bästa är något som inspirerar, säger Clara Ternström.

– Det är ju en otrolig inspiration, jättekul att se dem och deras nivå, vad man kan sträva efter. Det är jättehäftigt. Det främsta som jag har identifierat är väl den här extrakraften som vissa besitter, att de verkligen sträcker ut i alla rörelser.

För hennes del är VM i soloklassen över för den här gången. Men redan i morgon väntar nästa tävling för 20-åringen från Täby, när hon tillsammans med Anna Högdal simmar försökspasset i parklassens fria program. 

KLIPP: Anna Högdal och Clara Ternström inför VM-debuten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.