En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen visar en person med en oskarp ansiktsbild som har en avslappnad klädsel och står utomhus. Den högra sektionen visar en kvinna med blont hår, iförd en svart jacka och en vit t-shirt med logotyper, som poserar i en naturskön miljö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Blomquist om Frida Karlssons chanser denna säsong – se intervjun. Foto: SVT/TT

Anders Blomquist om Frida Karlssons nya bakslag: ”Det kommer påverka henne en del”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson dras med skadebekymmer.

Då menar SVT Sport:s expert Anders Blomquist att hon bör vara orolig.

– Jag tror inte att hon kommer nå sin fulla potential den här säsongen, säger han.

Frida Karlsson har drabbats av en överbelastning i mjukdelarna i vänster fot och tvingas därför lägga om planeringen inför den kommande säsongen.

SVT Sport:s expert Anders Blomquist menar att det ibland kan gynna idrottare att behöva lägga om sin träning – men att det kan vara svårt i Karlssons fall.

– Eftersom hon varit skadad under en längre period så tror jag inte att hon kan se fördelarna. Det som är bra är att hon underhåller syreupptagningen och hjärtverksamheten, men den lokala träningen ut i musklerna och teknikträningen kan hon inte göra, det kommer drabba henne, säger han.

När måste hon påbörja skidträningen?

– Det beror lite på hur förberedelserna har varit. Det finns ingen definitiv gräns men det är klart skidåkningen kommer att påverka hur snabbt hon kan nå sin toppform. Men tiden börjar bli lite knapp ändå för henne. I alla fall till första delen av världscupen.

Blomquist fortsätter:

– Om hon får bukt med problemen och kan börja åka skidor ganska snart kommer hon inte påverkas särskilt mycket. Men blir det långvarigt så början av säsongen vara i fara och även VM.

Se intervjun Anders Blomquist svara på frågan om Karlsson bör vara orolig, i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.