Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Experten har en idé för 17-åringens säsong Foto: Bildbyrån

Anders Blomquist vill se Alvar Myhlback i världscupen: ”Borde ge honom chanser framåt”

Uppdaterad
Publicerad

Alvar Myhlback, 17, blev inte uttagen till helgens världscuppremiär.

Men debuten borde snart komma, anser SVT:s expert Anders Blomquist.

– Man ska ge honom chanser framåt och inte vara så stelbent.

Hör om Blomquists plan för Myhlback i spelaren ovan.

Det blev två åttondeplatser och en tredjeplats för Alvar Myhlback i Sverigepremiären i Gällivare helgen som var. Det räckte dock inte för att bli uttagen till världscuppremiären i Ruka, Finland, 24-26 november.

– Alvars resultat var inte det där extra som hade krävts. Två åttondeplatser för en 17-åring är jättebra, men räcker inte till världscupen, säger landslagschefen Anders Byström enligt Expressen.

I ett sms till SVT Sport skriver Alvars pappa, Petter Myhlback, att sonen har mer att ge.

”Vi har pratat mycket runt helgen och konstaterat att det var en helt ok tävlingshelg men att det finns betydligt mer att plocka fram ur kroppen”.

SVT:s expert Anders Blomquist förstår Svenska skidförbundets beslut just den här gången, men anser att det snart är dags för 17-åringens världscupdebut.

– Om det passar i hans planer och han gör resultat som motiverar det, så absolut. Sedan ska man komma ihåg att han är 17 år och det är inte bråttom. Han är ju väldigt driven, och har han det som egen plan då ska man hitta vägar fram för att han ska få testa det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.