Äntligen kan Tiril Udnes Weng göra säsongsdebut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norskan Tiril Udnes Weng gör säsongsdebut: ”Lite konstigt” Foto: Terje Bendiksby

Äntligen säsongsdebut för norskan Tiril Udnes Weng: ”Konstigt att starta nu”

Uppdaterad
Publicerad

Efter långvariga problem med covid kommer den regerande världscupmästaren Tiril Udnes Weng att göra säsongsdebut till helgen.

– Det är lite konstigt att starta tävlingssäsongen nu, säger Udnes Weng.

Det var i slutet av oktober som Udnes Weng åkte på covid och fick stryka den norska säsongspremiären men då hoppades hon på att köra världscuppremiären i Ruka i slutet av november.

Men hon blev helt sänkt av coviden och är först nu redo att börja tävla igen i vad som blivit en mardrömssäsong och drömmen att försvara cuptiteln är krossad sedan länge.

”Extra nervöst inför första tävlingen”

Nu kommer debuten att ske i den skandinaviska cupen i Otepää, Estland, till helgen. Det är ett mastigt program: klassisk sprint, 20 km klassiskt och 10 km fritt, där hon är anmäld till alla tävlingarna.

– Det har inte blivit den säsong jag tänkt mig, men jag hoppas på några fina veckor framöver. Det är lite konstigt att starta tävlingssäsongen nu, och det är alltid extra nervöst inför första tävlingen, säger Tiril Udnes Weng till det norska skidförbundet.

Förra säsongen vann Udnes Weng totalcupen före Jessie Diggins och Kerttu Niskanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.