Astrid Öyre Slind tackar nej till en plats i norska längdlandslaget. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Astrid Öyre Slind tackar nej till norska längdlandslaget igen

Uppdaterad
Publicerad

Längdstjärnan Astrid Öyre Slind nobbar en plats i norska landslaget den kommande säsongen och fortsätter i stället att ingå i sitt långloppsteam.

– Jag vågade inte ändra mig då det är riskabelt att byta under en VM-säsong, säger hon till NRK.

Astrid Öyre Slind, 36, har de senaste åren mestadels satsat på långlopp, men också tävlat i världscupen i traditionell åkning och tog bland annat ett VM-brons i skiathlon 2023.

Inför den kommande säsongen har 36-åringen tackat nej till en plats i det norska landslaget för att i stället fortsätta sin satsning inom långloppsteamet.

– Jag vågade inte ändra mig för sportsligt sett vet jag att det har fungerat bra och det är riskabelt att byta (upplägg red.anm) under en VM-säsong, säger hon till NRK.

Försökte övertalas

Mycket står på spel den kommande längdsäsongen med ett VM på hemmaplan i Trondheim och Öyre Slind berättar att förbundet försökt övertala henne, men att hon trots det valt att fortsätta med samma upplägg.

– De har slutat att tvinga in folk i laget och förstår att jag är säker på min sak. Det känns som att jag gjort rätt val.

Enligt uppgifter till VG ska även Kristine Stavås Skistad meddelat att hon inte kommer vara en del av det norska längdlandslaget under kommande VM-säsong.

Skid-VM i Trondheim nästa år avgörs mellan den 26 februari och 9 mars.

SE ÄVEN: Astrid Öyre Slind rasar mot segraren i Ski Classics

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.